Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Greizā soļanka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2.5 kg. kāpostu(viena galviņa)
  • 900 g burkānu
  • 200 g pastinaks (ja nav var iztikt, bet ļoti vērtīgs dārzenis, ko lietoju jau sen, bez izteiktas selerijas un pētersīļa garšas )
  • 10 palielas sarkanās bietītes (vārītas)
  • 800 g. sīpolu
  • 4 ēd. kar. sāls (pēc tam var pievienot cik , kurš vēlas)
  • 1.5 glāzes cukura
  • 4 ēd. kar. esences
  • 1 l. auksta ūdens
  • 3 smalki saberztas laurlapas
  • 1 tējkarote smalkie melnie pipari
  • 1 tējkarote smalkie sarkanie pipari ( var arī pielikt , tad kad vāra zupu , vai ēd salātus)
  • Buntīte pētersīļu, vai citu zaļumu, ja ir, (man ir sasaluši plēves būdā, ļoti labi noder)
  • Tas ir visam pamats, bet vēl var pielikt klāt to kas ledusskapī stāv un pašlaik nēedas. Piemērm- attaisīti tomātu salāti, vai kabači, vai gurķi u.c.c. lieciet tos klāt!)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Visu sasmalcina kā kuram garšo, pamatīgi lielā bļodā, atstāj uz 3-4h lai atsulojas un tad liek 700 vai citās burkās , lai iznāk zupas katlam, bet var arī ēst kā salātus. Aizvāko ar metāla skrūvējamiem vai aizvākojamiem vāciņiem. Liek ledusskapī vai paghrabā. Ļoti liels pieprasījums no jauniešiem, kas dzīvo Rīgā. Nav jāpērk gatavās zupas. Ari var ēst kā salātus. Ja kādam kaut kas par daudz, var šo recepti pielāgot pēc savas garšas. Labu apetīti! Mūsējim ļoti garšo!

Konservējumi

Jaunākās receptes