Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Miežu putraimu - puravu zupa garšīgā

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 liels burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 puravs (vajadzēs ½ kāta)
  • 30 grami miežu putraimu
  • 1 ēdamkarote sarkano turcijas lēcu
  • Dārzeņu buljona kubiciņš
  • Zaļie lociņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. "Garšīgā" tāpēc, ka pastāv nepareizs priekšstats, ka miežu putraimu zupa nevar būt garšīga. Šī ir garšīga un veselīga!!!
  2. Burkānu sarīvē skaidiņās. Pusi purava kāta sagriež ripiņās. Liek katlā.
  3. Aplej ar 1 litru vārdoša ūdens, pievieno buljona kubiņu. Pievieno veselu nomizotu sīpolu.
  4. Pievieno lēcas. (ja ir ātri vārāmās lēcas, attiecīgi pievieno vēlāk)
  5. To visu vāra uz lēnas uguns 20 minūtes.
  6. Var pievienot melnos piparus, kādu sauso dārzeņu maisījumu - garšvielas, kas pašam tīk.
  7. Kad zupa gatava, sīpolu ņem ārā. To neēd. ;)
  8. Pasniedz ar zaļajiem lociņiem. (var arī bez lociņiem, bet ar tomēr ir garšīgāk!)

Zupas

Jaunākās receptes