Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Jēra gaļas šašliks brendijā

Jēra gaļas šašliks brendijā

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Grila ēdienu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg jaunlopa gaļas (jēra gaļas)
  • 100 ml labas kvalitātes brendija (konjaka)
  • Sāls, malti pipari, smaržīgie pipari
  • Garšvielu maisījums šašlikam
  • Sīpols
  • Lauru lapa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

999 min.
  1. Jaunlopa vai jēra gaļu griež gabalos, lielums pēc paredzamās cepšanas metodes (iesmi vai restes). Trauku iemarinēšanai izvēlās tādu, lai būtu iespējams slogot gaļu.
  2. Liek kārtās gaļas gabaliņus, ierīvētus ar garšvielām (sk. augstāk), tad sīpolu kārtu ar pāris lauru lapām.
  3. Iegūto kārtojumu pārlej ar kvalitatīvo alkoholu, pēc aprēķina 1 kg gaļas – 100 g dzēriena, var arī mazāk (~50g). Brendijs tiek lietots etiķa vietā, pēc marinēšanas, kas ilgst 2-3 dienas, nēsi taupīgs, nedzer marinādi. Prieks nav lēts, toties gaļa ir sulīga un ar perfektu garšu!

    Lai labi garšo!
    Iegūto kārtojumu pārlej ar kvalitatīvo alkoholu, pēc aprēķin...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķiploku ziedu pesto

Ķiploku ziedu pesto

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas