Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēra gaļas šašliks brendijā

2005. gada 24. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
999 min
1. Jaunlopa vai jēra gaļu griež gabalos, lielums pēc paredzamās cepšanas metodes (iesmi vai restes). Trauku iemarinēšanai izvēlās tādu, lai būtu iespējams slogot gaļu.
2. Liek kārtās gaļas gabaliņus, ierīvētus ar garšvielām (sk. augstāk), tad sīpolu kārtu ar pāris lauru lapām.
3. Iegūto kārtojumu pārlej ar kvalitatīvo alkoholu, pēc aprēķina 1 kg gaļas – 100 g dzēriena, var arī mazāk (~50g). Brendijs tiek lietots etiķa vietā, pēc marinēšanas, kas ilgst 2-3 dienas, nēsi taupīgs, nedzer marinādi. Prieks nav lēts, toties gaļa ir sulīga un ar perfektu garšu!

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu