Sākums > Receptes > Deserti

Kēks "papagaiļa aste"

2008. gada 31. decembris
Foto: Amanda Barisa
Pagatavošana
1 min
1. Sviestu sakuļ ar cukuru. Pa vienai iekuļ olas (katru olu iekuļ ļoti rūpīgi). Iekuļ krējumu vai jogurtu.
2. Citā traukā ar putojamo slotiņu samaisa miltus, šķipsnu sāls un cepamo pulveri. Miltu masu iemaisa sviesta masā un sajauc ar mikseri.Masu sadala 3 daļās.
3. Vienā daļā ar putojamo slotiņu iekuļ vaniļas pudiņu. Otrā daļā iekuļ kakao un trešajā daļā iekuļ želeju.
4. Kēksa cepamo veidni ieziež ar taukvielām un izkaisa ar miltiem. Mīklu liek kārtām:
5. pirmo liek masu, kurai pievienots pudiņš;
6. masu, kurai pievienots kakao;
7. pa virsu liek masu, kurai pievienota želeja.
8. Krāsni uzkarsē līdz 175-180*C. Liek cepties kēksu un cep 175-180*C ~ 60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka skaliņu, ja pie koka skaliņa nekas nepielīp, tad kēkss gatavs.
9. Kēksu pilnībā atdzesē un tikai tad griež gabaliņus.
Uz augšu