Nelielā daudzumā ūdens, kam pievienots buljona kubiņš, liek vārīties sagrieztus ripiņās burkānus un vienu nomizotu sīpolu.
Kad burkāni jau mīksti (pēc 10 -15 min.), ūdenim pievieno tomātus savā sulā.
Atlikušos divus sīpolus sakapā.
Kāpostus sakapā.
Sakapātos sīpolus un kāpostus liek cepties dziļā pannā, kvalitatīvā olīveļļā.
Kad kāposti apbrūnināti (apm. 5 - 7 min.), tos ar visu olīveļļu, kas palikusi uz pannas, pievieno zupai.
Bietes sagriež skaidiņās un pievieno zupai.
Pupiņas (jau novārītas!) pievieno zupai pēdējās.
Visu kopā uz lēnas uguns pavāra vēl 5-10 minūtes (seko līdzi, vai visas sastāvdaļas ir mīkstas. Nekas nenotiks, ja zupa pēdējā stadijā pavārīsies ilgāk...). Veselo sīpolu no zupas izņem ārā.
Ja gribas padarīt ēdienu veselīgāku, sākumā burkāniem un tomātiem var pievienot sauju ātri vārāmās lēcas.