Garšīgais plovs

2008. gada 26. decembris
Foto: Līva Stankeviča
Pagatavošana
1 min
1. Uz sausas pannas apcep rīsus, dzeltenīgi brūnus, jācep uzmanīgi, lai nepiedeg. Tad uz sakņu rīves sarīvē burkānus, arī tos pēc rīsu apcepšanas apcep brūnus. Katra izcepta lieta jāliek atsevišķi bļodiņā. Rīsiem uzliek vārīties ūdeni un pa to laiku sagriež gaļu kubikos un liek arī apcept, kad gaļa gatava pieliek sīpolus un ķiplokus. Kad ūdens jau vāras liek rīsus, atsevišķi apceptos burkānus, gaļu ar sīpoliem un ķiplokiem, gaida, kad jau paliek risi mīksti, tad pievieno pastu un vegetu, pēc garšas. Rīsus nedrīkst pārvārīt, jābut irdeniem. Var arī pievienot zaļumus. Pasniedzot ēd ar krējumu.
Uz augšu