Banānu un riekstu saldējums

Sastāvdaļas

  • 2 -3 ļoti gatavi banāni
  • 70 gr. valriekstu vai zemesriekstu kodolu
  • 60 gr. piena
  • 200 gr. putukrējuma
  • 2 olas
  • 2 tējlarotes citronu sulas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 50 gr. cukurs, sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Sastampā banānus, lai būte ¾ glāzes banānu putriņas, samaisa ar citronu sulu, piemaisa cukuru, pienu, mazliet sāls, 2 sakultus olu dzeltenumus, vaniļas ekstraktu, 2 saputotus olu baltumus, kas saputots, līdz veidojas vieglas pikas, bet ne stingras.
  2. Salej dziļā ledus traukā un saldē saldētavā, noregulējot zemu temperatūru. Ik pa pusstundai sakuļ turpat ledus traukā; kad sāk tapt stingrs un turēties kopā, piemaisa gabalos salauztus valriekstus vai zemesreikstu kodolus, saldē, līdz stingrs, tad noregulē temperatūru, un tā saglabā saldējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi