Sākums > Receptes > Deserti

Medus kūka(ziemassvētku)

2008. gada 21. decembris
Foto: Iveta Seņko
Pagatavošana
90 min
1. Cukuru ar sviestu izkausē.Pievieno olas.Medu ar sodu liek uz plīts un vāra kamēr paliek brūnas putas.Visu laiku jāmaisa ,lai nepiedeg.Pievieno izkausētam sviesta ar cukuru medus putas un miltus.Ļauj mīkliņai atpūsties(15min).Tikmēr bļodā ielej krejumu un uzber cukuru,noliek siltākā vietā(lai atrāk sabiezētu var pielikt želatīnu).Kad mīkla atdzisusi,sadaliet vienādās daļās(man sanāk 5)izcepam 180 grādos.Izceptās plāksnes liek kartās smērējot starpā krejumu.Kūkai ļauj iesūkties,var apliet ar šokolādi.
Uz augšu