Vaniļas saldējums, gatavots mājās

Sastāvdaļas

  • 250 g salda krējuma putošanai
  • 120 g piena
  • 2 vai 3 olu dzeltenumi (pēc olu lieluma)
  • 60 g cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. Olas dzeltenumu ar cukuru un vaniļu saputo, maisot pievieno mazliet atdzesētu uzvārītu pienu, karstā ūdenī karsē līdz nedaudz sabiezē, un atdzesē.
  2. Krējumu saputo, pievieno olu un piena maisījumu, lej saldēšanai saldētavā piemērotās veidnēs un sasaldē. Pasniedz ar saldajām ogu vai deserta mērcēm, jeb pēc personīgajiem ieskatiem.
  3. Pēc šāda paņēmiena gatavo arī riekstu, zemeņu, kakao, un kafijas saldējumus.
  4. Riekstu saldējums:
  5. Saputotam krējumam pievieno apgrauzdētus sasmalcinātus riekstus, olu un piena maisījumu, lej veidnēs un sasaldē.
  6. Zemeņu saldējums:
  7. Sagatavotam olu un piena maisījumam pievieno zemeņu masu un saputotu krējumu.
  8. Šokolādes saldējums:
  9. Olas dzeltenumu ar cukuru, kakao vai šokolādes pulveri saputo, maisot pievieno mazliet atdzesētu uzvārītu pienu, karstā ūdens peldē karsē līdz nedaudz sabiezē un atdzesē.
  10. Krējumu saputo, pievieno olu, kakao un piena maisījumu, lej veidnēs un sasaldē.
  11. Kafijas saldējums:
  12. Gatavo tāpat kā šokolādes saldējumu, tikai kakao pulvera vietā pievieno kafijas ekstraktu
  13. Saldējumiem tāpat var pievienot ari sukādes, marmelādi, sasmalcinātas krāsainas konfektes u.c.
  14. Šādi sagatavoti saldējumi ir ļoti garšīgi nepievienojot nekādas ķīmiskas piedevas un aromatizētājus, kā arī sasaldējot tiem neveidojas ledus kristāliņi. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi