Sākums > Receptes > Deserti

Vaniļas saldējums, gatavots mājās

2008. gada 10. decembris
Foto: Sanita Pāne-Janevica
Pagatavošana
30 min
1. Olas dzeltenumu ar cukuru un vaniļu saputo, maisot pievieno mazliet atdzesētu uzvārītu pienu, karstā ūdenī karsē līdz nedaudz sabiezē, un atdzesē.
2. Krējumu saputo, pievieno olu un piena maisījumu, lej saldēšanai saldētavā piemērotās veidnēs un sasaldē. Pasniedz ar saldajām ogu vai deserta mērcēm, jeb pēc personīgajiem ieskatiem.
3. Pēc šāda paņēmiena gatavo arī riekstu, zemeņu, kakao, un kafijas saldējumus.
4. Riekstu saldējums:
5. Saputotam krējumam pievieno apgrauzdētus sasmalcinātus riekstus, olu un piena maisījumu, lej veidnēs un sasaldē.
6. Zemeņu saldējums:
7. Sagatavotam olu un piena maisījumam pievieno zemeņu masu un saputotu krējumu.
8. Šokolādes saldējums:
9. Olas dzeltenumu ar cukuru, kakao vai šokolādes pulveri saputo, maisot pievieno mazliet atdzesētu uzvārītu pienu, karstā ūdens peldē karsē līdz nedaudz sabiezē un atdzesē.
10. Krējumu saputo, pievieno olu, kakao un piena maisījumu, lej veidnēs un sasaldē.
11. Kafijas saldējums:
12. Gatavo tāpat kā šokolādes saldējumu, tikai kakao pulvera vietā pievieno kafijas ekstraktu
13. Saldējumiem tāpat var pievienot ari sukādes, marmelādi, sasmalcinātas krāsainas konfektes u.c.
14. Šādi sagatavoti saldējumi ir ļoti garšīgi nepievienojot nekādas ķīmiskas piedevas un aromatizētājus, kā arī sasaldējot tiem neveidojas ledus kristāliņi. Labu apetīti!
Uz augšu