Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vok vista ar zemesriekstiem

2008. gada 9. decembris
Foto: Solveiga
Pagatavošana
45 min
1. Vistas fileju sagriež pirksta platuma strēmelēs.
2. Sasmalcina ķiploku. No sojas mērces, Vorčesteras mērces, ķiploka, maltajiem melnajiem pipariem un kartupeļu cietes pagatavo marinādi. Sagatavotās vistas filejas strēmeles marinē 30 minūtes.
3. Vok pannā ielej eļļu. Kad tā uzkarsusi, apcep riekstus un strēmelēs sagrieztu saldo papriku. Kad rieksti un paprika apcepti, tos izceļ no eļļas un uz laiku noliek malā.
4. Vok pannā liek vistas fileju, kopā ar visu marinādi. Pielej nedaudz ūdens. Cep, kamēr vista ir gatava (apmēram 10 minūtes). Ja gribas mērci, pielej vēl nedaudz ūdens.
5. Pieliek apceptos riekstus, papriku, kā arī plānos gredzenos sagrieztus sīpolus. Visu kārtīgi samaisa un vēl dažas minūtes karsē, līdz sīpolu gredzeni kļūst caurspīdīgi.
6. Pasniedz kopā ar rīsiem.
Uz augšu