Sākums > Receptes > Uzkodas

Suši ar lasi, filadelfia sieru un avocado

2008. gada 7. decembris
Foto: Jelena Septelica
Pagatavošana
45 min
1. Izmazgāt rīsus, līdz baltais ūdens, kas tek tiem cauri vairs nav balts, bet gandrīz caurspīdīgs.
2. Lai rīsi nepieliptu katliņam un labāk kotrolētu to varīšanu - katliņa pamatā uzlej nedaudz eļlas, lai tā pārklātu pamatu
3. ieber katliņā rīsus, pārlej ar ūdeni, lai tas būtu vairāk par rīsiem ne vairāk kā 1cm, respektīvi viena pirksta daliņa.
4. vāra līdz rīsi sāk vārīties - burbuļot, tad uzliek uz mazāko uguni un pilnībā aizstaisa vāku, vāra aptuveni 30-35minūtes, pēc tam atdzesē.
5. Pa to laiku, kad rīsi vārās sagriež visas nepieciešamās sastāvdaļas garās šķelīties. Laša šķēlītes vēlams pirms tam uz kādām 10-15 minūtēm iesālīt (sagrieztam lasim uzber sāli un atstāj uz kādu laiku)
6. Parastā politelēna maisiņā (trīsstūra formu uztaisīt) ieliek filadelfia sieru, nogriež maisiņa galiņu, darbosies kā glasūras maisiņš.
7. Etiķa maisījuma pagatavošana, ko nepieciešams pievienot rīsiem, lai tie iegūtu nepieciešamo garšu. Visas sastāvdaļas ieliek katliņā, maisa tik līdz sāls un cukurs izšķīduši, nekādā gadījumā nevārīt! Kad šķīdums gatavs - atdzesēt un padrusciņai pievienot atdzesētiem rīsiem, samaisīt visu kārtīgu kopā, bet ne salauzt graudus.
8. Aļges uzliek uz speciāla ritināšanas palikņa - ar spīdīgo pusi uz lejo, pamazām izklāj rīsus, tā lai aļģes var nedaudz redzēt aļges. Uzliek laša, avakado šķēlītes un pievieno filadelfijas sieru. Visu kopā saritina, griež uz pusēm un bauda japāņu virtuvi :)
9. Spānijā nobaudīju suši ar banāniem, kas ir vienreizēji. Atkārto visu to pašu rīsu pagatvošanas veidu, sagriež banānu garās škēlīties un ritina kopā - ļoti ļoti garšīgi.
10. Lai Jums labi garšo!
Uz augšu