Miškas torte

2008. gada 28. novembris
Foto: Guna Misāne
Pagatavošana
60 min
1. Gatavojam mīklu - bļodā ielejam krējumu, klāt pievienojam sodu, vanilīncukuru un cukuru,maisam, līdz cukurs sāk izkust, tad pievienojam miltus, samaisam, mīklai jābūt ne pārāk cietai un ne pārāk mīkstai, viegli veltnējamai. ieliekam ledusskapī, apmēram uz 30-60 min. Pa to laiku varam sagatavot krēmu - bļodā ielejam krējumu,klāt cuuru, vanilīncukuru un cintronskābi, un maisam ar karoti,kamēr cukurs ir izkusis krējumā. Krēmam ir jābūt krējuma biezumā, NEVAJAG maisīt līdz sviestam, lai ir šķidrs,vieglāk iesūksies mīklā. Pa to laiku mīkla jau ir atdzisusi, izņemam ārā no ledusskapja, sadalam astoņās vienādās daļās(es parasti astoņās dalu, un tad to, kas paliek pāri,to arī lietoju kā devīto). un katru daļu veltnējam ar veltni. apmēram 3-5 mm biezumā un ņemam tādu trauku,kādu vēlamies torti, man parasti noder tortes formas apakša, tad to arī lieku uz izveltnētās mīklas un apgriežu,lai ir smuki apaļa. un lieku uzkarsētā cepēskrāsnī,lai cepjas. cik grādos īsti nepateikšu,jo es lieku uz dullo, nu tā kā visas tortes cep. un cep,kamēr apakša ir viegli,gaiši brūna,un malas nesāk degt. ņemam ārā, ātri liekamuz šķīvja,kur atradīsies torte(bet ņem lielāku,lai ir kur notecēt krēmam) un fiksi lejam virsū krēmu, apmēram 4-5 ēdamkarotes man sanāk (tā,lai visa plāte ir noklāta ar krēmu un vēl mazliet vairāk) un tā cepam visas astoņas(deviņas) plātes, vienu pēc otras liekam virsū. Bagātīgi smērējam krēmu,lai torte ir slapja. tad taisām glazūru, sākumā izkausējam sviestu,pieliekam cukuru un krējumu, un beigās kakao. ja nu maliņas ir sanākušas nelīdzenas, tad ar nazi smuki var apgriezt apkārt un smērējam virsū glazūru. Ja cep no rīta,tad vakarā jau būs ēdama, bet nākamajā dienā tā būs vēl garšīgāka, jo krēms būs pārsūcies mīklā un ņamm.
Uz augšu