Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grilēta telapija mārrutku mērcē

2008. gada 26. novembris
Foto: ash
Pagatavošana
60 min
1. Telapijas fileju atkausē, ierīvē ar sāli un zivs garšvielu un atstāj iemarinēties (vismaz 30 min, bet var arī ilgāk). Kad zivs iemarinējusies liek uz restītēm, nedaudz apslaka ar citrona sulu un cep cepeškrāsnī grilla režīmā, kāmēr paliek kraukšķīga garoziņa. Es uz restītēm paklāju cepamo papīru, lai vieglāk pēc tam noņemt.
2. Kāmēr zivs grilējas pagatavo mērci - samaisa saldo un skābo krējumu, pieliek mārrutkus, iespiež ķiplokus, pēc garsas pievieno sāli. Mērci uzkarsē.
3. Tad zivi ņem ārā no grilla, pārliek cepšanas traukā, pārlej ar mērci un liek vēlreiz cepeškrāsnī uz pāris minūtēm. Pasniedzot liek uz šķīvja filejas gabaliņu, piedevas pārlejot ar mērcīti.
4. Labi garšo ar cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem.
Uz augšu