Grilēta telapija mārrutku mērcē

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Telapijas fileja (ja nelielas, tad 1 gab uz cilvēku)
  • Saldais krējums 200 gr
  • Skābais krējums 200 gr
  • Mārrutki
  • Ķiploki 3-4 daiviņas
  • Garšviela zivij, citrona sula

Pagatavošana

60 min.
  1. Telapijas fileju atkausē, ierīvē ar sāli un zivs garšvielu un atstāj iemarinēties (vismaz 30 min, bet var arī ilgāk). Kad zivs iemarinējusies liek uz restītēm, nedaudz apslaka ar citrona sulu un cep cepeškrāsnī grilla režīmā, kāmēr paliek kraukšķīga garoziņa. Es uz restītēm paklāju cepamo papīru, lai vieglāk pēc tam noņemt.
  2. Kāmēr zivs grilējas pagatavo mērci - samaisa saldo un skābo krējumu, pieliek mārrutkus, iespiež ķiplokus, pēc garsas pievieno sāli. Mērci uzkarsē.
  3. Tad zivi ņem ārā no grilla, pārliek cepšanas traukā, pārlej ar mērci un liek vēlreiz cepeškrāsnī uz pāris minūtēm. Pasniedzot liek uz šķīvja filejas gabaliņu, piedevas pārlejot ar mērcīti.
  4. Labi garšo ar cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi