Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu, brokoļu, puķkāpostu un gaļas sacepums

2005. gada 26. maijs
Foto: Sandra Priedīte
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm, sagriež šķēlēs, apvārta ar eļļu un garšvielām. Ber dziļā un šaurā cepamtraukā.
2. Malto gaļu apcep viegli uz pannas. Liek pāri kartupeļiem, pārkaisa ar garšvielām (lai būtu interesantāk, ar citām nekā kartupeļiem).
3. Pāri tam kārto vienā kārtā brokoļus, kurus pārkaisa ar garšvielām. Tad tāpat kārto ziedkāpostus, arī pārkaisa ar garšvielām (atkal var izmantot citas garšvielas nekā kartupeļiem un gaļai).
4. Skābo krējumu sajauc ar ūdeni, pārlej pāri visam tam pasākumam, kas atrodas cepamtraukā.
5. Trauku liek cepeškrāsnī, praktiski uz viskarstāko, bet iesaku temperatūru regulēt, lai neapdegtu ziedkāposti, kas ir augšā. Orientējoši - cep 30-45 min. Gatavību var pārbaudīt iedurot vairākās vietās nežēlīgi līdz trauka dibenam dakšiņu. Ja nekur neaizķeras, pārkaisa ar rīvētu sieru, ļauj pāris minūtes vēl pacepties (kamēr siers smuki pārkusis pāri puķkāpostiem).
6. Gatavs! Pietiks divām rīmām, vai trīs normāliem ēdājiem.
Uz augšu