Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vienkārši gatavojams buciņš pīlē

2008. gada 19. novembris
Foto: Zane Dundure
Pagatavošana
180 min
1. Ņemam to, kas mums no buciņa ir un sagriežam gaļu nelielos gabalos.
2. Sagriezto gaļu liekam uz pannas un apcepam. Iepriekš pārkaisot ar vegetu un garšvielu gaļai. Tikai nevajag daudz bērt garšvielas! Tikai nedaudz!
3. Kamēr apcepās gaļa, pīlē ielejam nedaudz ūdens un pievienojam piparus un 100 g sviesta. Liekam pīli uz uguns līdz sviests izkūst.
4. Apcepto gaļu liekam iekšā pīlē. Pa virsu beram sagrieztus ripiņās ķiplokus.Ar ķiploku nevajag žēlot, jo viņš gaļai piedod foršu garšu.
5. Ik pēc neliela laiciņa pārbaudam vai pīlē nav beidzies ūdens un sautējam līdz gaļa ir mīksta un jau ir mazliet sašķīdusi. Tās būs vismaz divas, trīs stundas. Medījumu labāk ir ilgāk pasautēt, lai ir droša ēšana.
6. Kad gaļa nāk gatava pievienojam ripās sagrieztus sīpolus. Sīpolus tāpat kā ķiplokus liekam daudz, jo pēc tam viņus nejutīs. Apmaisam. Un pa virsu uzberam ripiņās sagrieztus burkānus. Sautējam līdz burkāni ir mīksti.
7. Iespiež pīlē majonēzi un krējumu, tā lai veidojas neliela mērcīte.
8. Tad pasniedz kopā ar apcetiem kartupeļiem. Un pēc tam klausās komplimentus, ka nemaz nevar pateikt, ka tas ir medījums un ir ļoti garšīgi.
9. Labu apetīti! :)
Uz augšu