Ābolu biskvītkūka

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 200 g cukura
  • Apm. 200g miltu
  • Apm. ½ tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 8 vidēja lieluma āboli
  • Cepamais papīrs

Pagatavošana

80 min.
  1. Ābolus sagriež mazos gabaliņus BEZ mizas.
  2. Olām atdala baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumu sakuļ ar tik daudz ēdamkarotēm cukura, cik ir olu (6 olas=6ēd.karotes cukura). tad pievieno miltus un cepamo pulveri. samaisa. sakuļ olu baltumus, kad jau ir cietākas putas, tad pievieno 2 - 3ēd.karotes cukura un vaniļas cukuru. saputo stingrās putās. pie olu baltumiem pievieno iepriekš samaisītos olu dzeltenumus ar miltiem. uzmanīgi/lēnām maisa (iecilā). beigās pievieno ābolus.
  3. gatavo masu liek apaļā tortes veidnē, kurā ir ieklāts cepamais papīrs (lai nebūtu jālieto taukvielas:) ). cep 200 grādos 30-40 min., tad var temperatūru pazemināt līdz 160 grādiem un cept vēl 10-20 min. Cepot nedrīkst vērt vaļā krāsni, citādi kūka sliktāk izcelsies!!!
  4. gatavību pārbauda iedurot kociņu kūkā.
  5. ja vēlas, tad var kūku sadalīt un 2 daļām un pa vidu ieklāt kādu zapti. bet tas jau pēc katra paša ieskatiem :)
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi