Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ābolu biskvītkūka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 200 g cukura
  • Apm. 200g miltu
  • Apm. ½ tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 8 vidēja lieluma āboli
  • Cepamais papīrs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Ābolus sagriež mazos gabaliņus BEZ mizas.
  2. Olām atdala baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumu sakuļ ar tik daudz ēdamkarotēm cukura, cik ir olu (6 olas=6ēd.karotes cukura). tad pievieno miltus un cepamo pulveri. samaisa. sakuļ olu baltumus, kad jau ir cietākas putas, tad pievieno 2 - 3ēd.karotes cukura un vaniļas cukuru. saputo stingrās putās. pie olu baltumiem pievieno iepriekš samaisītos olu dzeltenumus ar miltiem. uzmanīgi/lēnām maisa (iecilā). beigās pievieno ābolus.
  3. gatavo masu liek apaļā tortes veidnē, kurā ir ieklāts cepamais papīrs (lai nebūtu jālieto taukvielas:) ). cep 200 grādos 30-40 min., tad var temperatūru pazemināt līdz 160 grādiem un cept vēl 10-20 min. Cepot nedrīkst vērt vaļā krāsni, citādi kūka sliktāk izcelsies!!!
  4. gatavību pārbauda iedurot kociņu kūkā.
  5. ja vēlas, tad var kūku sadalīt un 2 daļām un pa vidu ieklāt kādu zapti. bet tas jau pēc katra paša ieskatiem :)
  6. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas