Ābolu biskvītkūka

2008. gada 19. novembris
Foto: saules meita
Pagatavošana
80 min
1. Ābolus sagriež mazos gabaliņus BEZ mizas.
2. Olām atdala baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumu sakuļ ar tik daudz ēdamkarotēm cukura, cik ir olu (6 olas=6ēd.karotes cukura). tad pievieno miltus un cepamo pulveri. samaisa. sakuļ olu baltumus, kad jau ir cietākas putas, tad pievieno 2 - 3ēd.karotes cukura un vaniļas cukuru. saputo stingrās putās. pie olu baltumiem pievieno iepriekš samaisītos olu dzeltenumus ar miltiem. uzmanīgi/lēnām maisa (iecilā). beigās pievieno ābolus.
3. gatavo masu liek apaļā tortes veidnē, kurā ir ieklāts cepamais papīrs (lai nebūtu jālieto taukvielas:) ). cep 200 grādos 30-40 min., tad var temperatūru pazemināt līdz 160 grādiem un cept vēl 10-20 min. Cepot nedrīkst vērt vaļā krāsni, citādi kūka sliktāk izcelsies!!!
4. gatavību pārbauda iedurot kociņu kūkā.
5. ja vēlas, tad var kūku sadalīt un 2 daļām un pa vidu ieklāt kādu zapti. bet tas jau pēc katra paša ieskatiem :)
6. Labu apetīti!
Uz augšu