Paprika pildīta ar malto gaļu

Sastāvdaļas

  • 15 gab. sarkanās paprikas
  • 1.7 kg maltās gaļas (50% cūkas 50% liellopu)
  • 2 paciņas vārītu rīsu
  • 2 lieli sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 olas
  • Skābais krējums
  • 2 ēdamkarotes adžikas vai tomātu mērces
  • Garšvielas

Pagatavošana

50 min.
  1. Novāra rīsus un atdzesē līdz tādai temperatūrai, kas neapdzedzina rokas
  2. Iztīra papriku - nogriež cepurīti, iztīra vidu un izgriež sānos esošās mīkstās dzīsliņas
  3. Paprikas cepurītes sasmalcina
  4. Sasmalcina sīpolu
  5. Sarīvē ķiploku
  6. Maltās gaļas daudzumu sadala uz pusēm - divās bļodās, lai masu labāk varētu sajaukt ar nepieciešamajām sastāvdaļām.
  7. Katrā bļodā pievieno sasmalcinātu sīpolu, ½ sarīvētā ķiploka daudzuma, ½ sasmalcinātās paprikas cepurīšu daudzuma, 1 olu, 100 g skābā krējuma un garšvielas. Visu samaisa.
  8. Katrā bļodā masai pievieno 1 paciņu rīsu un vēlreiz sajauc.
  9. Ļauj masai pastāvēt 10 minūtes.
  10. Pilda piparos un kārto uz cepešpannas.
  11. Ja ir palikusi pāri gaļas masa var izveidot mazas kotletītes un cept kopā ar papriku.
  12. Liek aukstā cepeškrāsnī, noregulē uz 180 grādiem un cep apmēram 40 - 50 minūtes.
  13. Pasniedz ar skābu krējumu un svaigiem zaļumiem.
  14. Labu apetīti

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi