Sākums > Receptes > Deserti

Cepti āboli olu mērcē

2008. gada 5. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Ābolus nomizo un izgrebj serdes.
2. Ieziež cepamo trauku ar sviestu, lai ēdiens nepiecepas pie malām.
3. Liek ābolus traukā un katru devīgi piepilda ar ķiršu ievārījumu.
4. Atdalīt olu dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumiem pievienot cukuru un vaniļas cukuru, pierīvēt miziņu no ½ citrona un visu kārtīgi saputot. Pa vienai pievienot 2 ēd.k bezglutēna miltu un saputot. Tad, nepārtraukti putojot, pakāpeniski pieliet saldo krējumu. Iznāks vidēji šķidra mērce.
5. Saputot olbaltumus kopā ar šķipsniņu sāls un piejaukt mērcei.
6. Masu lej pāri āboliem un cept vidējā karstumā 20 min., līdz āboli mīksti un olu masa gaiši brūna.
7. Šo desertu ieteicams pasniegt viegli padzisušu, tomēr siltu.
Uz augšu