Cepti āboli olu mērcē

Sastāvdaļas

  • 6 vidēja lieluma āboli
  • 4 olas
  • 5 ēd.k. cukura
  • 2 ēd.k. bezglutēna miltu
  • 1 t.k. vanilīna cukura (pārbaudīt vai nav glutēns)
  • ½ citrons
  • 200 g saldā krējuma
  • Ķiršu ievārījums

Pagatavošana

40 min.
  1. Ābolus nomizo un izgrebj serdes.
  2. Ieziež cepamo trauku ar sviestu, lai ēdiens nepiecepas pie malām.
  3. Liek ābolus traukā un katru devīgi piepilda ar ķiršu ievārījumu.
  4. Atdalīt olu dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumiem pievienot cukuru un vaniļas cukuru, pierīvēt miziņu no ½ citrona un visu kārtīgi saputot. Pa vienai pievienot 2 ēd.k bezglutēna miltu un saputot. Tad, nepārtraukti putojot, pakāpeniski pieliet saldo krējumu. Iznāks vidēji šķidra mērce.
  5. Saputot olbaltumus kopā ar šķipsniņu sāls un piejaukt mērcei.
  6. Masu lej pāri āboliem un cept vidējā karstumā 20 min., līdz āboli mīksti un olu masa gaiši brūna.
  7. Šo desertu ieteicams pasniegt viegli padzisušu, tomēr siltu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi