Sākumā pagatavo mērci. Ja izmanto svaigos tomātus tad tiem noņem mizu un sagriež gabaliņos. Pannā ielej olīveļļu un apcep sīpolus kopā ar ķiplokiem,l īdz tie kļūst mīksti un maina krāsu. Pievieno tomātus, piparu, sarkano vīnu un kanēļa standziņu, pievieno lauru lapas un parkaisa ar sāli. Ļauj mērcei uzvārīties un pēc brītiņa atslēdz gāzi un atstāj mērci, pievēršoties gaļas bumbiņām.
Samaisa visas bumbiņu sastāvdaļas un, kad tas viss ir izdarīts, veido gaļas bumbiņas. Uzkarsē pannu un liek gatavās bumbiņas apcepties līdz tās no abām pusēm ir kļuvušas zeltaini brūnas.
Tad pievieno mērci un uzvāra, atstāj uz mazas uguns vēl uz 20 minūtēm, lai gaļas bumbiņas kopā ar mērci garšo kā viens vesels.
I buen provecho !
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
Mērcei:
500 g tomātu( var arī konservētos)
2 ēd. k. olīveļļas
1 vidēja lieluma sīpols, labi sasmalcināts
1 daiviņa/s ķiploka, labi sasmalcināta
1 sarkanais pipars, atbrīvots no sēkliņām un sasmalcināts
1 maza glāze sarkanā vīna
1 maza kanēļa standziņa
3 lauru lapas
Sāls
Gaļas bumbiņām:
400 g maltās gaļas (klasiskā kombinācija cūkgaļa kopā ar liellopu gaļu)
1 ola
100 g rīvmaizes
1 daiviņa/s ķiploka, sasmalcināta
1 vidēja lieluma sīpols, sasmalcināts
1 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu
1 tējk. malta koriandra
Sāls
Malti melnie pipari
-->
Pagatavošana
50 min.50 min.
Sākumā pagatavo mērci. Ja izmanto svaigos tomātus tad tiem noņem mizu un sagriež gabaliņos. Pannā ielej olīveļļu un apcep sīpolus kopā ar ķiplokiem,l īdz tie kļūst mīksti un maina krāsu. Pievieno tomātus, piparu, sarkano vīnu un kanēļa standziņu, pievieno lauru lapas un parkaisa ar sāli. Ļauj mērcei uzvārīties un pēc brītiņa atslēdz gāzi un atstāj mērci, pievēršoties gaļas bumbiņām.
Samaisa visas bumbiņu sastāvdaļas un, kad tas viss ir izdarīts, veido gaļas bumbiņas. Uzkarsē pannu un liek gatavās bumbiņas apcepties līdz tās no abām pusēm ir kļuvušas zeltaini brūnas.
Tad pievieno mērci un uzvāra, atstāj uz mazas uguns vēl uz 20 minūtēm, lai gaļas bumbiņas kopā ar mērci garšo kā viens vesels.
I buen provecho !
Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
olga2010. gada 28. februāris 18:16
Tiešām iesaku viesiem, ļoti garda mērce sanāk, to rada pievienotais sarkanvīns. Bet es neliku klāt sarkano piparu un kanēli, ēdu neviss ar rīsiem , bet gan ar cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem, manuprāt rīsi nagāja īsti klāt šai mērcei. Iesaku visiem, lai labi garšo ;) !!!
Pievienot komentāru
Jaunumi
Daudzveidīgu sacepumu recepšu izlase - lai neapnīk gatavot!
Jānis Blūms: neatbalstu diētas, ne arī vegānu uzturu. Jāēd sabalansēti, pārspīlēt nevajag
Vēl nebijis burziņš Centrāltirgū - jaunatvērtais Gastro Tirgus! Skaidrojam, cik kas maksā
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri