Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Albondigas en salsa (gaļas bumbiņas spāņu gaumē)

2008. gada 5. novembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
50 min
1. Sākumā pagatavo mērci. Ja izmanto svaigos tomātus tad tiem noņem mizu un sagriež gabaliņos. Pannā ielej olīveļļu un apcep sīpolus kopā ar ķiplokiem,l īdz tie kļūst mīksti un maina krāsu. Pievieno tomātus, piparu, sarkano vīnu un kanēļa standziņu, pievieno lauru lapas un parkaisa ar sāli. Ļauj mērcei uzvārīties un pēc brītiņa atslēdz gāzi un atstāj mērci, pievēršoties gaļas bumbiņām.
2. Samaisa visas bumbiņu sastāvdaļas un, kad tas viss ir izdarīts, veido gaļas bumbiņas. Uzkarsē pannu un liek gatavās bumbiņas apcepties līdz tās no abām pusēm ir kļuvušas zeltaini brūnas.
3. Tad pievieno mērci un uzvāra, atstāj uz mazas uguns vēl uz 20 minūtēm, lai gaļas bumbiņas kopā ar mērci garšo kā viens vesels.
I buen provecho !

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu