Plaucētā mīkla ar pildijumu

Sastāvdaļas

  • MIKLA
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze ūdens
  • 100 g sviesta vai margarīna
  • Naža gals sāls
  • 4 olas
  • PILDIJUMS
  • 300 g biespiena
  • 500 g saldakrejuma
  • 3 vai4tejkarotes cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. * Miltus izsijā.ūdeni uzvāra,pieliek taukvielas,sāli un uzreiz ieber visus miltus.Masu maisot karsē uz mazas liesmas,līdz tā saveļas kamolā,vairs nelīp pie katla malām.
  2. * Plaucētomīklu atdzesē (līdz apmēram 40 gradiem pēc celsija)
  3. * olas sakuļ un pakāpeniski pa karotei iemaisa mīklā.
  4. *Uz ietaukotas plāts ar ūdenī apmērcetu karoti vai caur greznojamo turzu iespiež apaļus vai garenus veidojumus.Plāti liek sakarsētā krāsnī un cep.Apmēram10min krāsns durtiņas nedrikst atvērt.Auksta gaisa iepludināšana var izraisīt cepuma sakrišanos.
  5. Vēlams,lai cepšanas sākumā temparatūra būtu augsta(250 grādu pēc celsija),bet cepšanas laikā pakāpeniski samazinātos.
  6. Gataviem cepumiem jābūt viegliem,ar tukšiem,sausiem vidučiem.Pēcizņemšanas no krāsns kūciņas nedrīkst strauji atdzesēt,tāpēc bridi tos atstāj uz plāts,tad novieto uz režgiem.šos cepumus nedrīkst pārsegt vai likt pie atvērta loga.
  7. Cepumiem atgriež"cepurītes"vai iedur ar nazi unpiepilda ar pildijumu.
  8. MīKLU TAISOT JAIEVēRO PRECīZI VAI SAVāDāK NEIZNāKS!!!!!!!!
  9. biespienu ar karoti izsijā caur sietu(isijā kā minimums 2 reizes).putukrējumu ar cukuru uzputoun piliek biespienam,visu sajauc kopā un ieliek ledusskapī.
  10. Tukšajos vidos iepilda pildijumu.vai ari ar iedurt ar greznojamo turzu un iepildīt.(ja kūciņas būs pārāk karstas pildijums izkusīs)
  11. GūLBJU VEIDOJUMS NO PLAUCēTāS MīKLAS:
  12. gūlbju kaklus un galvu taisa no mīklaskā es burtus.kūciņu cepurītes nogriež un uz pusēm tukšo vidu piepilda ar pildijumu.kaklu ieliek iepildītās kūciņas vidū,sānos ieliek uz pusēm pārgriestās cepures.
  13. (kūciņas var nokaisīt ar pūdercukuru)
  14. jāsanāk skaisti un garšīgi jaiskatās ka skaistiem sniega engeļiem.
  15. LAI VEICAS :):)

Komentāri

Vineta Z. 2010. gada 20. februāris 21:43
Es darīju, kā rakstīts - nevēru krāsni vaļā, kamēr cepās, atstāju krāsnī mazliet (5min) pēc izcepšanās, bet, kad atvēru - kūciņas sakritās, un vidū bija jēlas.Otrajā reizē uztaisīju mazāku izmēru, cepu ilgak (15.min.), bet sakritās tik un tā. Kādi ir ieteikumi?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi