Sākums > Receptes > Deserti

Plaucētā mīkla ar pildijumu

2008. gada 4. novembris
Foto: agita
Pagatavošana
1 min
1. * Miltus izsijā.ūdeni uzvāra,pieliek taukvielas,sāli un uzreiz ieber visus miltus.Masu maisot karsē uz mazas liesmas,līdz tā saveļas kamolā,vairs nelīp pie katla malām.
2. * Plaucētomīklu atdzesē (līdz apmēram 40 gradiem pēc celsija)
3. * olas sakuļ un pakāpeniski pa karotei iemaisa mīklā.
4. *Uz ietaukotas plāts ar ūdenī apmērcetu karoti vai caur greznojamo turzu iespiež apaļus vai garenus veidojumus.Plāti liek sakarsētā krāsnī un cep.Apmēram10min krāsns durtiņas nedrikst atvērt.Auksta gaisa iepludināšana var izraisīt cepuma sakrišanos.
5. Vēlams,lai cepšanas sākumā temparatūra būtu augsta(250 grādu pēc celsija),bet cepšanas laikā pakāpeniski samazinātos.
6. Gataviem cepumiem jābūt viegliem,ar tukšiem,sausiem vidučiem.Pēcizņemšanas no krāsns kūciņas nedrīkst strauji atdzesēt,tāpēc bridi tos atstāj uz plāts,tad novieto uz režgiem.šos cepumus nedrīkst pārsegt vai likt pie atvērta loga.
7. Cepumiem atgriež"cepurītes"vai iedur ar nazi unpiepilda ar pildijumu.
8. MīKLU TAISOT JAIEVēRO PRECīZI VAI SAVāDāK NEIZNāKS!!!!!!!!
9. biespienu ar karoti izsijā caur sietu(isijā kā minimums 2 reizes).putukrējumu ar cukuru uzputoun piliek biespienam,visu sajauc kopā un ieliek ledusskapī.
10. Tukšajos vidos iepilda pildijumu.vai ari ar iedurt ar greznojamo turzu un iepildīt.(ja kūciņas būs pārāk karstas pildijums izkusīs)
11. GūLBJU VEIDOJUMS NO PLAUCēTāS MīKLAS:
12. gūlbju kaklus un galvu taisa no mīklaskā es burtus.kūciņu cepurītes nogriež un uz pusēm tukšo vidu piepilda ar pildijumu.kaklu ieliek iepildītās kūciņas vidū,sānos ieliek uz pusēm pārgriestās cepures.
13. (kūciņas var nokaisīt ar pūdercukuru)
14. jāsanāk skaisti un garšīgi jaiskatās ka skaistiem sniega engeļiem.
15. LAI VEICAS :):)
Uz augšu