Ābolu strūdele2

Sastāvdaļas

  • MĪKLAI
  • 250 g miltu
  • 1 ola
  • 80 g sviests
  • Apmēram ½ glāze silta ūdens
  • Šķipsniņa sāls
  • PILDĪJUMAM
  • 8 āboli
  • ½ glāze cukurs
  • 1 paciņa mandeļu šķēlītes
  • 400 g smalki samalts biezpiens
  • 1 glāze saldā krējuma + nedaudz saldā krējuma pārliešanai
  • 80 -100 g sviesta
  • Rozīnes

Pagatavošana

1 min.
  1. Mīklas gatavošana:
  2. Miltus, olu, sviestu, ūdeni, sāli ļoti labi samaisa, apklāj un atstāj ½ stundu siltā vietā.
  3. Pildījuma gatavošana:
  4. Sagriež smalki ābolus.
  5. Cukuru + mandeļu šķēlītes uzliek uz pannas,kamēr tās ir nedaudz apbrūnējušas.
  6. Biezpienu + saldo krējumu samaisa, kamēr izveidojas vienmērīga masa un pievieno cukuru pēc
  7. garšas (var pievienot arī kanēli).
  8. Izkausē sviestu.
  9. Strūdeles veidošana:
  10. No mīklas izveido "desu" un sagriež to šķēlēs Ņem virtuves dvieli, apkaisa to ar miltiem un
  11. izrullē uz tā vienu no sagrieztajiem gabaliņiem.
  12. Tam ir jābūt izrullētam tik plānam,ka ir redzams dvieļa raksts. Apsmērē mīklas virsu ar izkausēto sviestu,
  13. ieliek daļu sagriezto ābolu, 3-4 karotes biezpiena un saldā krējuma maisījumu, rozīnes, pārkaisa ar
  14. karamelizētajām mandelēm.
  15. Tad mīklas sānu malas ieloca un ar virtuves dvieļa palīdzību izveido "desu".
  16. Vienu pa vienai, izveido strūdeles un ievieto tās ar sviestu ieziestā pannā. Kad visas strūdeles ir saliktas pannā, tad aplej tās ar saldu krējumu (apklāj pannas apakšu).
  17. Cepšana:
  18. Uzkarsē krāsni 170C un cep strūdeles apmēram 30min. tās ir gatavas, kad virspuse ir gaiši brūna.
  19. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu (var arī abus kopā).

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi