Burkānu, zāvēto augļu un riekstu kekss

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 100 g cukurs
  • 120 g sviests
  • 250 g milti
  • 2 glāzes burkāni ( es ņemu tos, kas paliek pēc sulas izspiešanas)
  • Rieksti (mandeles, lazdu rieksti, indijas rieksti arī saulespuķu sēklas) pēc vēlēšanās - es ņēmu no katra pa saujai un sasmalcināju
  • Žāvētie augļi - arī pēc vēlēšanās - es ņēmu aprikozes, rozīnes un žāvētās plūmes
  • Cepamais pulveris (15g)
  • Kanēlis - apm tējkarote
  • Vanilincukurs - apm tējkarote

Pagatavošana

45 min.
  1. Bļodā iesit olas.
  2. Pievieno cukuru un ar mikseri sakuļ. Pievieno sviestu. Samaisa.
  3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, kanēli, vanilincukuru un burkāniem un sajauc ar olu+cukura+sviesta maisījumu.
  4. Maisījumam pievieno sagrieztus žāvētos augļus un sakapātus riekstus! Kārtīgi samaisa! Maisīšanai izmantoju mikseri ar mīklas mīcāmām lāpstiņām!

Komentāri

Sindija Kovaļova 2010. gada 17. februāris 21:19
Es burkānu vietā liku rīvētu ķirbīti - nu ļoooti garšīgi! Cepu 220 grādos 30 min!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi