Borščs 3

2008. gada 2. novembris
Foto: Ieva Vītoliņa
Pagatavošana
60 min
1. Izvēlies vidēja izmēra katlu, salej ūdeni un sāc vārīt. Nomizo sīpolu un veselu met iekšā katlā. Pievieno divas lauru lapas, nemaltus melnos piparus, aromatizētos piparus. mazliet pavāri un pievieno buljona kubiciņus. Sagriez kartupeļus kubiciņos un ber katlā pie garšvielu maisījuma.
2. Kamēr viss vārās un garšas bagātinātāji katlā dala labumus savā starpā, var sākt rīvēt burkānus un bieti. Kad galā, jāķeras klāt pannai. Pannā ar nedaudz eļļas ieber smalgi sagrieztus ķiplokus, burkānus, un aktīvi maisot, 2-3 minūtes pasilda. Tālāk turpina ar bietēm. To visu maisot, pievieno sāli pēc garšas, divas ēdamkarotes cukura un vienu šļuku 9% galda etiķa. Visai masai ļauj pasautēties. Visbeidzot pievieno pusīti no maltā speķa.
3. Kad speķis ir izkusis, pannas saturu ieber katlā un pavāra 15-20 minūtes.
4. Sīpolu beigās var izņemt.
5. Visgaršīgāk ja nedaudz pastāvējusi un ievilkusies.
Uz augšu