Sākums > Receptes > Zupas

Savojas kāpostu zupa

2005. gada 15. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Uzvāri buljonu un pievieno saldo krējumu, ķiploku un zaļumus. Novāri līdz pusei, pievieno sāli un piparus. Sagriez kāpostu lapas 4 - 5 cm gabaliņos un pusi no tām pievieno zupai, tad zupu samal blenderī. Uzvāri ūdeni, iemet atlikušo daļu kāpostu vārošajā ūdenī, ņem ārā, pirms tie zaudējuši kraukšķīgumu.
2. Apviļā lapas izkausētā sviestā, sālī, piparos un timiānā. Sēnes sagriež žuļēnā (šķēlītēs) un apcep, pievienojot sāli un piparus.
3. Pasniedzot lej zupu šķīvī, vidū uzliec noblanšētās kāpostu lapas, sēnes, pārkaisi ar timiānu un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Uz augšu