Sākums > Receptes > Deserti

Jogurta torte ar augļiem

2008. gada 15. oktobris
Foto: Anda Gerve
Pagatavošana
50 min
1. Kā izšķīdināt želatīnu: 9 želatīna plāksnītes apm. uz 5min. iemērciet ½ l auksta ūdens. pēc tam lieko ūdeni notecina un želatīnu izšķīdina ar 2-3 ēd.k. karsta ūdens.
2. Tortes cepamo formu izklājiet ar cepampapīru. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 180C. atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus kopā ar 20g cukura sakuliet stingrās putās. Dzeltenumus putojiet kopā ar atlikušo cukuru un ūdeni, līdz izveidojas gaišs krēms.
3. iemaisiet riekstus miltos. Sakultos olu baltumus iecilājiet miltos un iegūto masu pievienojiet krēmam. lieciet masu formā un cepiet 15min cepeškrāsnī (160C).
4. Augļiem ļaujiet notecēties. Samaisiet jogurtu ar 80g medus, citronu sulu, citrona miziņas un izšķīdinātā želatīna. saldo krējumu sakuliet stingrās putās un iecilājiet jogutā.
5. atlikušo medu un 50ml aprikožu sulas sajauciet un uzsildiet. pamazām samitriniet tortes pamatni. pēc tam to apziediet ar ½ jogurta krēma, tortes centrā izkārtojiet ķiršus, bet ārmalā sarindojiet aprikozes. Dažus augļus atstājiet rotāšanai. Pārklājiet ar atlikušo krēmu un novietojiet uz 3 stundām vēsumā. Garn.ejioet ar aprikozēm un ķiršiem.
Uz augšu