Miltus kopā ar cepamo pulveri izsijā, pievieno cukuru, mannā, vaniļas cukuru un visu rūpīgi samaisa, lai sanāk viegli birstošs maisījums bez kunkuļiem.
FOTO: XPovar
Nomizo un izņem āboliem serdes. Un uz rupjas rīves sarīvē. Ļoti vēlams lietot sulīgus un ne pārāk saldus ābolus, piem. Antonovkas. Citādi kūka sanāks pasausa.
FOTO: XPovar
Ņemam ar formu ar teflona pārklājumu (ja tādas nav, tad parasto izklājam ar cepampapīru) un veido kārtas. Pirmajai un pēdējai kārtai jābūt sausajam maisījumam. Jo vairāk kārtās izdosies salikt, jo garšīgāks sanāk.
FOTO: XPovar
Pa virsu uzrīvē sviestu (ja slinkums dzesēt, tad plānās šķēlītēs sakārtojam pa virsu).
FOTO: XPovar
Liek ~180°C ~40-45 minūtes. Kādas 5-10 minūtes pirms cepšanas beigām, pārkaisa virsu ar cukuru un ļauj apbrūnēt.
Gatavu izņemam no krāsns un atdzisušu izņemam no formas.
P.S. Sarakstīju laikam drūmi sarežģīti, bet patiesībā vienkārši un ātri.