Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Sabērtā ābolkūka

Sabērtā ābolkūka

FOTO: XPovar

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu
  • 100-150 g sviesta
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s mannas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Miltus kopā ar cepamo pulveri izsijā, pievieno cukuru, mannā, vaniļas cukuru un visu rūpīgi samaisa, lai sanāk viegli birstošs maisījums bez kunkuļiem.
    Miltus kopā ar cepamo pulveri izsijā, pievieno cukuru, mannā...

    FOTO: XPovar

  2. Nomizo un izņem āboliem serdes. Un uz rupjas rīves sarīvē. Ļoti vēlams lietot sulīgus un ne pārāk saldus ābolus, piem. Antonovkas. Citādi kūka sanāks pasausa.
    Nomizo un izņem āboliem serdes. Un uz rupjas rīves sarīvē. Ļ...

    FOTO: XPovar

  3. Ņemam ar formu ar teflona pārklājumu (ja tādas nav, tad parasto izklājam ar cepampapīru) un veido kārtas. Pirmajai un pēdējai kārtai jābūt sausajam maisījumam. Jo vairāk kārtās izdosies salikt, jo garšīgāks sanāk.
    Ņemam ar formu ar teflona pārklājumu (ja tādas nav, tad para...

    FOTO: XPovar

  4. Pa virsu uzrīvē sviestu (ja slinkums dzesēt, tad plānās šķēlītēs sakārtojam pa virsu).
    Pa virsu uzrīvē sviestu (ja slinkums dzesēt, tad plānās šķēl...

    FOTO: XPovar

  5. Liek ~180°C ~40-45 minūtes. Kādas 5-10 minūtes pirms cepšanas beigām, pārkaisa virsu ar cukuru un ļauj apbrūnēt.
  6. Gatavu izņemam no krāsns un atdzisušu izņemam no formas.
    P.S. Sarakstīju laikam drūmi sarežģīti, bet patiesībā vienkārši un ātri.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 4. jūlijs 09:05 4.07 09:05
Produkti, kas ir neveselīgi un rada atkarību (2)
Tie nav tikai saldumi

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas