Sākums > Receptes > Deserti

Beļģu kūciņa - ābolu variācija par tēmu

2008. gada 30. septembris
Foto: Jeva Karabeško
Pagatavošana
60 min
1. Sajaucam smilšu mīklu - izsijājam miltus uz dēlīša, izveidojam padziļinājumu vidū, ieberam cukuru un citas beramās piedevas, pievienojam gabaliņos sagrieztu sviestu vai margarīnu, sakapājam ar nazi. Uzsitam virsū olas un ātri ar rokām samīcam mīkklu. Ieliekam ledusskapī.
2. Sagriežam ābolus, apsmidzinam ar eļļu
3. Izņemam smilšu mīklu no ledusskapja un iemīcam lielajās kēksu formiņās.
4. Katrā formiņā ieliekam ābola šķēlites
5. Sagatavojam pildījuma mīklu - ātri sajaucam 2 olas, ½glazi cukura un ½ glāzi miltu, sāli un eļļu un tūlīt lajam virsū ābola šķēlītēm tā, la mīkla noklāj ābolus, bet netek pāri malām.
6. Liekam visu karstā cepeškrāsnī (180-200 grādi) uz 30-35 minūtēm.
7. Atdzesētiem uzberam cukura pūderi vai kanēļa cukuru.
Uz augšu