Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lasis sarkanvīna marinādē

2008. gada 28. septembris
Foto: Ilze Lenkevicha
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavošana :
2. Sagriež sīpolu - neaizraujoties ar pārmērīgu smalcināšanu.
3. Sasmalcina ķiploku. Sagriež šķēlītēs puravu.
4. Visus šos dārzeņus saliek kopā bļodiņā, pievieno 3 ēdamkarotes sasmalcināta koriandra, safrānu, sāli, piparus, citronu un timiāna/rozmarīna maisījumu.
5. Lasi sagriež un noliek maliņā kādā bļodiņā.
6. Marināde :
7. 2 ēdamkarotēs sviesta cep visu sīpolu/garšvielu maisījumu. Kad jau nedaudz pacepies - lēnām, pakāpenski pievieno sarkanvīnu. Pasautē līdz alkohols ir izgarojis (apmēram 4 minūtes), un ar maisījumu/marinādi pārklāj laša gabaliņus. Jāpārliecinās, ka lasis ir pilnībā ticis pie marinādes, trauks jāpārklāj ar pārtikas plēvi un jāatstāj malā uz kādām 15-20 minūtēm.
8. (marinādei var pievenot svaigus ābolus)
9. Lasis:
10. Uz pannas uzliek nedaudz sviesta, un cep lasi ar visu marinādi līdz no ārpuses vairs neredz sārtumu.
11. Šis ir garšīgi ar ceptām ābolu šķēlītēm.
Uz augšu