Sākums > Receptes > Deserti

Medus lavašs ar ceptiem āboliem un saldējumu

2008. gada 28. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Nomazgājiet ābolus un pārgrieziet tos uz pusēm. Izņemiet serdes, nogrieziet nedaudz no ābola apaļajām pusītēm, lai tās stabili stāvētu uz plates. Izveidojušās iedobītes piepildiet ar cukuru un vanilīnu. Pārkaisiet ar kanēli. Lieciet līdz 180-200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cepiet aptuveni 25 minūtes (cepšanās ilgums atkarīgs gan no ābolu lieluma, gan šķirnes, āboliem jāizcepjas mīkstiem)
2. Bļodā ieberiet miltus. Glāzē auksta ūdens izkausē medu, pielej miltiem un samaisa. Pievieno vēl vienu glāzi ūdens. (mīklai jābūt cietai, lai nelīp pie rokām, ja tomēr tā nav, pievienojiet vēl miltus, līdz mīkla ir cieta, liekie milti paliks gar bļodas malām). Mīklu izviļā ar mīklas rulli plānu un izspiež apaļas formas (var ar šķīvi). Liek uz sakarsētas, ieeļļotas pannas. Vep brūnas (ļoti ātri apcepas).
3. Izceptos lavašus piepilda ar gatavajiem āboliem un pārloka uz pusēm (veidojas pusaplīši). Virsū liek saldējuma bumbiņas. Var rotāt ar piparmētras lapiņām. Pasniedz karstu (tad saldējums nedaudz izkust, lavašs kļūst mīkstāks). Bet var arī aukstu.
4. Labu apetīti!
Uz augšu