Sākums > Receptes > Deserti

Karašiņa ar olīvēm un ķiplokiem

2008. gada 27. septembris
Foto: Ieva Rubene
Pagatavošana
180 min
1. Lielā keramiskā( emaljētā) traukā ielej karstu ēdeni, izlej laukā un izslauka trauku sausu.
2. etaps.:
3. Traukā ielej 300 ml silta ūdens( ~20 grādi), pievieno 210 gr. kviešu miltu un sauso raugu, samaisa un noliek sīltā vietā uz 1,5-2 stundām.
4. etaps:
5. Uzrūgušajai masai pievieno izspiesto apelsīnu sulu, vēl atlikušos 210 gr. kviešu miltu, sāli, 100 grami rupjā maluma miltus, to visu kārtīga izmīca un pievieno 25 ml olīveļļas, , izmīca vēlreiz.Pārklāj trauku ar pārtikas plēvi un atstāj uz 45 minūtēm rūgt.
6. etaps:
7. Mīklai pievieno 25 ml olīveļļas, zimīca un noliek uz vēl 30 min. rūgt siltā vietā ar pārtikas plēvi pārklātu.
8. etaps.:
9. vēlreiz pievieno atlikušos 25 ml olīveļās, izmīca , atstāj vēlreiz uz 30 minūtēm rūgt.
10. Mīklai pēc pirmās olīveļļas devas pievienošanas kopumā jārūgst 3 h!
11. Pildījuma pagatavošana:
12. Notīra un sadala pa daiviņām 3 ķiploku galviņas.
13. Smagā , biezā sakarsētā pannā ielej olīveļļu un apcep 1 minūti visus ķiplokus. Pievieno ūdeni, balzametiķi, cukuru, sāli, piparus, rosmarīnu un olīves - to visu sutina uz lēnas uguns 5 minūtes.
14. Mīklu uz galda izrullē 1-2 cm biezā kārtiņā, liek iekšā pildījumu, vienmērīgi izklājot.Mīklū pārloka kā konvertu( var improvizēt- savu locīšanas tehniku izstrādāt).Pārklāt mīklu ar mitru drāniņu un ļaut pastāvēt vēl 30 minūtes.
15. Krāsni sakarsēt līdz 250 grādiem, klaipiņu likt ar miltiem izkaisītā pannā, apziezt klaipiņu ar olīveļļu un cept sākumā 5 minūtes 250 grādos, pēc tam 180 grādu temperatūrā vēl 35-40 min., līdz parādās gaišī brūna , kraukšķīga kārtiņa. maizīti pasniedz un griež tikai tad, kad tā ir padzisusi klaipiņs izdodas gana liels. Labu apetīti!
Uz augšu