Plūmju kūka ar džemu

2008. gada 24. septembris
Foto: Evita Andrejeva
Pagatavošana
70 min
1. 100g sviesta izkausē un atdzesē. 50g cukura,1 tējk vanilīncukura sajauc ar krējumu un šķipsniņu sāls.Pievieno izkausēto sviestu,250g miltu un cepamo pulveri, samīca mīklu. Tad izrullē to nedaudz lielāku par cepamo veidni vai pannu, ieklāj tajā, malas nedaudz aplokot uz augšu ( cepoties mīkla nedaudz sarausies). Mīklu sadursta ar dakšiņu, liek sakarsētā krāsnī, cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
2. Atlikušo sviestu, 100g miltu, 50g cukura, 1 tējk vanilīncukura un olas dzeltenumu ar pirkstiem saberz drumstalās. Plūmes pārgriež,izņem kauliņus. Apcepto mūklu pārziež ar džemu, virsū liek plūmju pusītes. Visu pārkaisa ar drumstalām.Liek krāsnī, cep aptuveni 20minūtes, līdz drumstalas ir nedaudz apbrūnējušas. Izceptu var pārkaisīt ar dekoratīvo cukuru.
Uz augšu