Ikdienas fondī

2008. gada 22. septembris
Foto: ash
Pagatavošana
20 min
1. Iespiež katliņā 2 daiviņas ķiploka. Trešo iespiež fondī traukā.
2. Sarīvē sieru un samaisa ar 2-3 ēd.k. miltu. Samaisa olas dzeltenumu ar saldo krējumu. Lej katliņā vīnu, uzkarsē. Ja lieto kaltētus garšagos - tad pievieno tos (ja svaigus, tad jāliek beigās) Pamazām liek klāt sieru visu laiku maisot. Pēc tam pievieno olu dzeltenumu ar krējumu. Masai jāsanāk kā biezai mērcei un vienā konsistencē. Ja ir pa biezu, tad pielej vēl saldo krējumu. Ieteikums - labāk sākumā katlā neliet puspudeli vīna, bet nedaudz mazāk. Ja tomēr ir par šķidru - pieliek vēl rīvētu sieru.
3. Pieber melnos piparus, maltu muskatriekstu un sāli (ja nepieciešams). Ja vīns ir krietni salds, tad var pielikt nedaudz citrona sulas. (labāk ņemt slaldāku vīnu un pielabot ar citrona sulu, nekā skābāku, ko nevar pēc tam uzlabot)
4. Pārlej gatavo fondī speciālajā traukā un pasniedz ar uzkodām.
5. (no minētā sastāvdaļu daudzuma pietiks 4-5 cilvēkiem)
Uz augšu