Sākums > Receptes > Uzkodas

Ceptas aknas marinādē

2008. gada 19. septembris
Foto: Sandra
Pagatavošana
1 min
1. Ļoti plānām šķēlītēm sagriež aknas (pirms griežšanas var ielikt saldētavā, lai būtu stingrāka massa un lai vieglāk nogrieztu plānas šķēlītes)
2. Sagrieztās šķēlītes panē miltos, olā, kurām pievienoti pipari un sāls (piparus un sāli nevajag žēlot, jo produktam būs jābūt pikantam).
3. Cep sakarsētā eļļā (tāpat kā gaļas karbonādi).
4. Gatavas aknu šķēlītes ieliek traukā, kurā pēc brītiņa tiks uzlieta marināde.
5. Marināde:aukstam novārītam ūdenim pievieno cukuru un esenci.
6. Sīpolus sagriež šķēlītes, ieliek atsevišķā trauciņā un uzlej marinādi (lai marināde pārklāj sīpolus)
7. Pārējo marinādi pārlej aknām.
8. Visu liek ledusskapi, lai ievelkas apmēram 12 st.
9. Pasniedzot aknas dekorē ar marinētajām sīpolu ripiņam.
10. Šādi sagatvotas aknas var ņemt līdzi piknikā un ir laba uzkoda arī tiem kas ar aknām ir uz Jūs.
11. Dažs labs nezinātājs pagršojot pat nepateiks ka tā ir akna.
12. Labu apetīti!
Uz augšu