Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Ceptas aknas marinādē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg aknas
  • 0.5 kg sīpoli
  • 0.5 l eļļa
  • 3 ēd/kar. cukurs
  • 2 ēd/kar. esence
  • 1 l vārīts ūdens
  • Piari un sāls pēc garšas
  • Milti, olas panēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Ļoti plānām šķēlītēm sagriež aknas (pirms griežšanas var ielikt saldētavā, lai būtu stingrāka massa un lai vieglāk nogrieztu plānas šķēlītes)
  2. Sagrieztās šķēlītes panē miltos, olā, kurām pievienoti pipari un sāls (piparus un sāli nevajag žēlot, jo produktam būs jābūt pikantam).
  3. Cep sakarsētā eļļā (tāpat kā gaļas karbonādi).
  4. Gatavas aknu šķēlītes ieliek traukā, kurā pēc brītiņa tiks uzlieta marināde.
  5. Marināde:aukstam novārītam ūdenim pievieno cukuru un esenci.
  6. Sīpolus sagriež šķēlītes, ieliek atsevišķā trauciņā un uzlej marinādi (lai marināde pārklāj sīpolus)
  7. Pārējo marinādi pārlej aknām.
  8. Visu liek ledusskapi, lai ievelkas apmēram 12 st.
  9. Pasniedzot aknas dekorē ar marinētajām sīpolu ripiņam.
  10. Šādi sagatvotas aknas var ņemt līdzi piknikā un ir laba uzkoda arī tiem kas ar aknām ir uz Jūs.
  11. Dažs labs nezinātājs pagršojot pat nepateiks ka tā ir akna.
  12. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju kompots

Plūmju kompots

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas