Sākums > Receptes > Konservējumi

Drusku citāds kabacis

2008. gada 19. septembris
Foto: Jeva Karabeško
Pagatavošana
35 min
1. Sakarsē čuguna katlu liec tajā sagrieztus pusriņķīšos sīpolus un 1 ēdamkaroti eļļas, ar atvertu vāku karsē 10 minūtes apmaisot.
2. Sagriez papriku smalkās strēmelītēs, liec klāt sīpoliem un karsē 5 minūtes.
3. Notīrītu kabaci, bez sēklām, sagriez smalkos kubicinos, ābolu sarīvē, tomātiem noņem miziņu un sagriez daiviņās - visu pievieno sīpoliem un paprikai. Sautē 10 minūtes zem vāka.
4. Pievieno medu, sāli, sakapātu ķiploku, 1 ēdamkaroti eļļas un sautē vēl 5 minūtes.
5. Pievieno lauru lapas un smaržīgos piparus, apmaisi, uzliec vāku, izslēdz uguni un ļauj ievilkties dažas minūtes.
6. Pasniedz karstā veidā ar rīsiem, aukstā - ar maizi. Gards arī vienatnē.
Uz augšu