Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Taizemiešu fiškeiki ar gurķu salātiem

2008. gada 18. septembris
Foto: pilsonis zivs
Pagatavošana
60 min
1. Fiškeiki:
2. Zivi sagriež mazos gabalos. Blenderī samaļ kopā čilli, koriandru, pavasara sīpoliņus, ķiploku, citronzāli un zivju mērci pastā.
3. Pastā liek zivju gabaliņus un labi samaisa, pieliek kokosriekstu pienu un olu, sataisot maigu pastu.
4. Ieliek bļodā masu. Pupas sašķēlē 3 mm lielos gabalos un iemaisa pastā. Atdzesē uz nakti ledusskapī vai vismaz uz divām stundām.
5. Eļļu uzkarsē. Ar karoti izveido no masas kukulīšus. Cep kamēr brūni, vienu reizi apgriežot.
6. Salātiem:
7. Gurķus sagriež parupjās šķēlēs.
8. Izsķīdina cukuru etiķī un gurķa šķēles pārlj ar to. Iecilā čillī, šalotes un koriandra lapas.
9. Apkaisa ar riekstiem un zivju mērci pirms pasniegšanas.
Uz augšu