Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Taizemiešu fiškeiki ar gurķu salātiem

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Fiškeikiem
  • ½ kg zivs filejas
  • 1 sarkanais čilli pipars, sakapāti
  • 1 ēdamkarote koriandra sēklu
  • 3 mazie (pavasara) sīpoli, sīki sakapāti
  • 2 daiviņas ķiploka, sakapāti
  • 1 stiebrs citronzāles, tikai mīkstā daļa, sakapāta
  • 1 ēdamkarote taizemiešu zivju mērces
  • 125 gr kokosriekstu piena
  • 1 vesela ola
  • 125 grami zaļo pupiņu
  • Dārzeņu eļļa
  • Gurķu salātiem
  • 3 -4 gurķi nomizoti, sēklas izņemtas, gareniski sagriezti
  • 35 grami cukura
  • 50 ml rīsu etiķa
  • 1 čilli, sīki sakapāts
  • 2 šalotes sīpoli, sīki sakapāti
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu koriandra lapu (dažreiz Stockmanī var dabūt, ja nav- var iztikt)
  • 40 grami grauzdētu zemesriekstu, sakapāti
  • ½ tējkarote taizemiešu zivju mērces
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Fiškeiki:
  2. Zivi sagriež mazos gabalos. Blenderī samaļ kopā čilli, koriandru, pavasara sīpoliņus, ķiploku, citronzāli un zivju mērci pastā.
  3. Pastā liek zivju gabaliņus un labi samaisa, pieliek kokosriekstu pienu un olu, sataisot maigu pastu.
  4. Ieliek bļodā masu. Pupas sašķēlē 3 mm lielos gabalos un iemaisa pastā. Atdzesē uz nakti ledusskapī vai vismaz uz divām stundām.
  5. Eļļu uzkarsē. Ar karoti izveido no masas kukulīšus. Cep kamēr brūni, vienu reizi apgriežot.
  6. Salātiem:
  7. Gurķus sagriež parupjās šķēlēs.
  8. Izsķīdina cukuru etiķī un gurķa šķēles pārlj ar to. Iecilā čillī, šalotes un koriandra lapas.
  9. Apkaisa ar riekstiem un zivju mērci pirms pasniegšanas.
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas