Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Garneles ar rīsiem, dārzeņiem un jogurta mērci

2005. gada 14. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Katliņā uzvāra 440 g ūdens, pieliek sāli - 10-15 g, lai ūdens viegli sālīts, pieliek 80 g sviesta un labi nomazgātus rīsus un vāra, līdz rīsi uzbrieduši un ūdens uzsūcies. Karsēšanu pārtrauc. Tad rīsiem pieliek zaļos zirnīšus, rīvētu sieru un tos pārliek ietaukotā apaļajā kēksa formā. Tā sagatavotus rīsus kēksa formā liek ūdens peldē un turpina karsēt uz plīts virsmas vai cepeškrāsnī ~ 20 min. Rīsu #ins_quot#kēksu#ins_quot# izgāž uz lēzenā šķīvja, vidū tam liek vārītas krevetes, dārzeņus un pasniedz ar jogurta - zaļumu mērci.
Uz augšu