Gaileņu mērcīte

2008. gada 9. septembris
Foto: Shutterstock.com
Tā kā mērcē ir daudz kaloriju, bieži to nevar atļauties, bet vienu reizi sēņu sezonā - kārtīga gaileņu mērce ... tas ir to vērts!
Pagatavošana
30 min
1. Gailenes sagriež palielos gabalos, liek cepties sakarsētā sviestā, pievieno mazliet sāli un piparus.
2. Kad izvārījies liekais šķidrums, liek klāt sagrieztu sīpolu un speķi vai buljona kubiņu un cep, kamēr sēnes un sīpoli izcepušies.

* Ja gribam mērci "pagarināt" ber uz pannas ēdamkaroti miltu un apbrūnina, tad maisot lej klāt karstu, vārītu ūdeni, kamēr iegūst tādu konsistenci kādu gribam.
3. Lej klāt saldo krējumu un maisa, kamēr krējums sabiezē.
4. Uzkaisa krietnu devu sasmalcinātu iecienīto zaļumu - dilles vai pētersīļi iederēsies vislabāk.
5. Lej virsū vārītiem kartupeļiem.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu