Dārzeņi želejā

2008. gada 9. septembris
Foto: Žaneta Žukovska Melbārde
Pagatavošana
60 min
1. 20g želatīna aplej ar ūdeni un 1h briedina.uzvāra 0,4l ūdens pievieno 2tjk sāls,2tjk cukura,želatīnu un 5 ēdamkarotes 9% etiķa(ja patīk asāki tad vairāk)pēc želatīna pievienošanas ūdeni vairs nedrīkst vārīt.
2. 0,7l burciņā ieber apaļos piparus 5gb,lauru lapu un dilli.Tad kārto kārtām visus augstāk minētos dārzeņus sagrieztus ripiņās,izņemot protams puķkāpostus,tos vienkārši sadala smalkāk ziedkopiņās(burkānus iepriekš uzvāra),kad burka pilna,tad pārlej ar pagatavoto marinādi.karsē 80 grādu temperatūrā 15 min.man sanāca 2 0,7l burciņas ar parastajiem griežamajiem vāciņiem.
Uz augšu