Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vasarīgā mērce ar kabačiem, tomātiem un papriku

2008. gada 27. augusts
Foto: Edite
Pagatavošana
20 min
1. Sasmalcini visas sastāvdaļas. Ja kabacim sēkliņas ir cietas, tās vajag izņemt, bet, ja mīkstas - netraucēs.
2. Apcep sasmalcinātos sīpolus un papriku, kamēr sīpoli paliek zeltaini. Pievieno kabaci un visu cep, kamēr kabacis mīksts. Pēdējos pievieno tomātus un neilgi pasautē.
3. Tagad laiks pievienot garšvielas - sāli, ķiplokus, piparus u.c. pēc gaumes. Pieliek 1 tējkaroti cukura un krējumu (krējumu var arī nelikt).
4. Tad samaisa miltus ar ūdeni un pievieno dārzeņiem, enerģiski maisot, lai neizveidojas kunkuļi.
5. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem. Labu apetīti!
Uz augšu