Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ātrā ābolkūka ar krējuma glazūru

2008. gada 27. augusts
Foto: Līva Klirta
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavo uz miklu tā kā norādīts uz paciņas. (Iespējams, ka visi to nezin, tāpēc drošības labad pierakstīšu arī te). Tātad:
2. Maisījumu ieber traukā, pievieno 105 g augu eļļas, 160 ml ūdens un kārtīgi maisa, līdz izveidojas viendabīgas konsistences vidēji bieza mīkla.
3. Tālāk ietauko veidni ar 2 ēdk. eļļas, un ielej veidnē mīklu (augšā jau minēju, ka vispiemērotākā ir stikla Pyrex veidne, tomēr var arī citās, tikai jāatceras, ka ielieta mikla nedrīkst būt biezāka par 2 cm.)
4. Sadala ābolus – izķidā un sagriež šķēlītēs. Tad kārto miklai pa virsu.
5. Noregulē cepeškrāsni 180 – 190° C, un ieliek kūku cepties uz 20 minūtēm.
6. Pēc noteiktā laika kūku ņem ārā. Tai vajadzētu būt zeltainu brūnai, un smaržojošai. Apmēram pusi cukura samaisa ar krējumu un uzklāj pāri āboliem un kūkai. Pagaida līdz krējums nostājas un paliek gluds, tad otru cukra pusi samaisa ar kanēli un zigzagveidā pārkaisa pār krējumam.
7. Kūku ieliek cepties vēl uz 10 – 15 min. (atkarībā no krējuma kad tas paliek t ā d s, kā teica mana mazā meitiņa. Nu un kad krējums paliek t ā d s, tad kūka gatava.
8. Labu apetīti. :)
Uz augšu