Sākums > Receptes > Zupas

Piena sakņu zupa ar siļķi

2008. gada 12. augusts
Foto: Gundega Upe
Pagatavošana
120 min
1. Sakapātu kāpostu ieliek vārīties ūdenī. Ūdenim jau var pievienot sāli un citas garšvielas. Pēc tam klāt liek kubiņos sagrieztus burkānus. Vāra, kamēr jūt, ka klāt var jau likt kartupeļus sagrieztus kubiņos un zaļos zirnīšus. Viss jāliek pamīšus, lai beigās viss būtu izvārijies vienmērīgi. Beigās lejam klāt pienu!
2. Siļķi iztīra, noņem ādu, izņem asakas. Sagriežam gabaliņos.
3. Kad vis ir gatavs - zupu pasniedzam dziļajā šķīvī, bet siļi uz šķīvīša. Ēdot zupu, siļķi pamīšus piekož klāt. Mmmmmm, nu ļoti garšīgi!
Uz augšu