Sākums > Receptes > Zupas

Tomātu zupa (bez nevienas ūdens lāses)

2008. gada 7. augusts
Foto: Linda Timrota
Pagatavošana
30 min
1. Zupa domāta karstākajā tomātu sezonas laikā, kad tomāti siltumnīcās sāk ienākties tik daudz, ka salātos vien ēst ir apnicis... :)
2. Katliņā paliek apakšā sviestu, tad liek iekšā sagrieztus sīpolus un ķiploku. Cep, kamēr caurspīdīgi. Tad pievieno kubiņos sagrieztus tomātus un piparu(papriku).
3. No mizas atbrīvties var, ja tomātu sadur dažās vietās ar dakšiņu, tad uzlej vārošu ūdeni, pēc tam auktā ūdenī ieliek, tad smuki novek miziņu.
4. Pēc tam pievieno buljona kubiņus, dažas šķipsniņas maltos piparus un baziliku. Pavāra un gatavs tad, kad mīksti pipari (patiesībā to mīkstumu katrs skatās pēc sevis, man, piem.,garšo, kad ir ne līdz galam mīksti).
5. Pasniedz iekšā iegriežot dažus kubiņus Fetaki sieru un klāt grauzdiņu. Labu apetīti!
Uz augšu