Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gailenīšu mērce ar kūpinātu gaļiņu

2008. gada 9. augusts
Foto: Ligija Frišfelde
Pagatavošana
40 min
1. Apcep uz pannas smalki sagriztus sīpolus, ievieto dzīļākā pannā (var arī katliņā), tad apcep smalki sagrieztu (kubiņos) kūpinātu gaļiņu, pievieno sīpoliem, tad apcep sagrieztas gailenes, pievieno sīpoliem un gaļīņai, visu rūpīgi samaisa, pievieno sāli, piparus un pasautē kopā kādas 5 minūtes, tad pievieno krējumu un maisot uzkarsē, līdz brīdim kad tūlīt, tūlīt parādīsies burblīši. (Krējumam it kā nevajadzētu ļaut vārīties) Maisot var arī redzēt, kā mērcīte pati savelkas un paliek arvien biezāka..
2. Labu apetīti...
3. Ļoti labi garšo kopā, kā zināms ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem, bet tikpat labi var izmantot , kā piedevu plānajām pankūkām!!!!
Uz augšu