Daces kēkss

2008. gada 12. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
70 min
1. Kārtīgi sakuļ olas ar cukuru, izkausē margarīnu un pievieno klāt olām, nedaudz vēl sakuļ, tad pievieno skābo krējumu, atkal sakuļ, pieber miltus un sodu, visu kārtīgi sakuļ. pieber klāt rozīnes un iemaisa masā. (ja rozīnes mazgājat, tad tās jānosusina pēc iespējas vairāk un jāapviļā miltos, lai cepšanas laikā tās nenogrimtu).
2. Formu iesmērē ar margarīnu un pusi no masas ielej formā.
3. Otrai pusei pievieno klāt kakao, kārtīgi sakuļ un lej formā.
4. Liek krāsnī uz 210° apmēram 45 minūtes.
5. Lai pārliecinātos, ka kēkss tik tiešām ir gatavs, iedur tajā sērkociņu, ja pie tā nekas nav pielipis un nav kļuvis mitrs, tad kēkss ir gatavs.
6. Labu apetīti! :)
Uz augšu