Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes kūka ar avenēm

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 75 g salauztu šokolādes gabaliņu
  • 75 g svaigu vai saldētu aveņu
  • 2 vidēji lielas olas ( baltums jāatdala no dzeltenuma )
  • 55 g pūdercukura
  • 30 g maltu mandeļu
  • 30 g izsijāta kakao pulvera
  • 30 g izsijātu miltu
  • Mērcei:
  • 150 g svaigu vai saldētu aveņu
  • 1 ēd. k. pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietauko aptuveni 18 cm diametrā kūkas formu ar izņemamo dibenu un ieklāj tajā cepamo papīru.
  2. Nepārtraukti maisot, ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Ļauj šokolādes maisījumam nedaudz atdzist.
  3. Caur sietiņu izberž 75 g aveņu.
  4. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz iegūta viegla un krēmīga masa, pēc tam pievieno mandeles, kakao pulveri, miltus, izkausēto šokolādi un avenes, visu rūpīgi samaisa.
  5. Ar mikseri saputo olu baltumus, līdz veidojas stingras putas.
  6. Vispirms nedaudz saputoto olu baltumu iecilā šokolādes maisījumā, tad pievieno atlikušo olu baltumu un visu lēnām izmaisa.
  7. Mīklu salej formā un cep 25 min, līdz mīkla ir uzbriedusi un stingra. Stundu atdzesē.
  8. Mērce. Caur sietu izberž avenes un pēc garšas pievieno cukuru, izņem kūku no formas. Pārkaisa ar pūdercukuru, var rotāt ar piparmētru lapiņām.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas