Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes kūka ar avenēm

2008. gada 9. marts
Foto: Ilze Martuseviča
Pagatavošana
100 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietauko aptuveni 18 cm diametrā kūkas formu ar izņemamo dibenu un ieklāj tajā cepamo papīru.
2. Nepārtraukti maisot, ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Ļauj šokolādes maisījumam nedaudz atdzist.
3. Caur sietiņu izberž 75 g aveņu.
4. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz iegūta viegla un krēmīga masa, pēc tam pievieno mandeles, kakao pulveri, miltus, izkausēto šokolādi un avenes, visu rūpīgi samaisa.
5. Ar mikseri saputo olu baltumus, līdz veidojas stingras putas.
6. Vispirms nedaudz saputoto olu baltumu iecilā šokolādes maisījumā, tad pievieno atlikušo olu baltumu un visu lēnām izmaisa.
7. Mīklu salej formā un cep 25 min, līdz mīkla ir uzbriedusi un stingra. Stundu atdzesē.
8. Mērce. Caur sietu izberž avenes un pēc garšas pievieno cukuru, izņem kūku no formas. Pārkaisa ar pūdercukuru, var rotāt ar piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!
Uz augšu