Sākums > Receptes > Deserti

Kanēļa cepumi ziemassvētku galdam

2008. gada 7. marts
Foto: Līva Klirta
Pagatavošana
1 min
1. Darba gaita:
2. – Jāpārsit ola un jāatdala baltumu no dzeltenuma, baltumu jāliek bļodā (dzeltenumu nemest arā, to vajadzēs)
3. – Olas dzeltenumu jāsakuļ kopā ar mīksto sviestu iebiezināto pienu un sāli, līdz izveidojas vienmērīgas konsistences, diezgan bieza masa. (Tas atsevišķi)
4. – Jāpievieno miltus, kanēli un jāsastrādā iegūto mīklu lodes formā.
5. – Tikko izveidoto bumbuli jāieliek tīrā celofāna maisiņā, un jāieliek uz vienu stundu ledusskapī atdzesēties.
6. – Kad mīkla atdzesējusies, to jāņem ārā un jāizrullē ar veltnīti. (Ne ļoti plānus, jo tad cepumi izjuks, bet ja būs par biezu, būs ilgāk jācep)
7. – Var ar piparkūku formiņām var arī vienkārši izgriezt ar nazīti, bet izveidot nelielas figūriņas. (Te arī jāskatās – var taisīt nelielas, bet tad visas apmēram tādā lielumā, var taisīt lielas un vienādas).
8. – Jāpaņem pārtikas otiņa, vai salvete, un jāapsmērē formiņas ar olu baltumu, pa virsu uzkaisot pūdercukuru.
9. – Cepumus 15 minūtes cep cepeškrāsnī 180 – 200°, pēc tam atstājot atdzesēties.
10. LABU APETĪTI!
11. ––> Apmēram tādi sanāk.
Uz augšu