Kanēļa cepumi ziemassvētku galdam

Sastāvdaļas

  • Apmēram 24 mērni lieliem cepumiem nepieciešams
  • – 100 g kviešu miltu
  • – 75 g mīksta sviesta (pirms gatavošanas vienkārši jāizņem no ledusskapja arā, nu lai pastāv kādu pusstundu)
  • – 50 g iebiezinātā piena ar cukuru (nevārītu)
  • – 1 ola
  • – šķipsniņa sāls
  • – 1 tējk. kanēļa
  • – 50 g pūdercukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Darba gaita:
  2. – Jāpārsit ola un jāatdala baltumu no dzeltenuma, baltumu jāliek bļodā (dzeltenumu nemest arā, to vajadzēs)
  3. – Olas dzeltenumu jāsakuļ kopā ar mīksto sviestu iebiezināto pienu un sāli, līdz izveidojas vienmērīgas konsistences, diezgan bieza masa. (Tas atsevišķi)
  4. – Jāpievieno miltus, kanēli un jāsastrādā iegūto mīklu lodes formā.
  5. – Tikko izveidoto bumbuli jāieliek tīrā celofāna maisiņā, un jāieliek uz vienu stundu ledusskapī atdzesēties.
  6. – Kad mīkla atdzesējusies, to jāņem ārā un jāizrullē ar veltnīti. (Ne ļoti plānus, jo tad cepumi izjuks, bet ja būs par biezu, būs ilgāk jācep)
  7. – Var ar piparkūku formiņām var arī vienkārši izgriezt ar nazīti, bet izveidot nelielas figūriņas. (Te arī jāskatās – var taisīt nelielas, bet tad visas apmēram tādā lielumā, var taisīt lielas un vienādas).
  8. – Jāpaņem pārtikas otiņa, vai salvete, un jāapsmērē formiņas ar olu baltumu, pa virsu uzkaisot pūdercukuru.
  9. – Cepumus 15 minūtes cep cepeškrāsnī 180 – 200°, pēc tam atstājot atdzesēties.
  10. LABU APETĪTI!
  11. ––> Apmēram tādi sanāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi