Sākums > Receptes > Dzērieni

Martini’s kokteiļbāra mojito

2005. gada 9. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Viss kokteiļa tapšanas brīnums notiek lielā glāzē (nevis šeikerā). Glāzē liek gabaliņos sagrieztu vidēja lieluma laimu, kādas septiņas, astoņas svaigas piparmētru lapas, brūno cukuru, šļakstu laima sīrupa.
2. To visu ar stampiņu samīca, pielej balto rumu (Baccardi), devīgi pieber malto ledu, glāzei liek virsū šeikera trauku (tikpat labi var izmantot otru glāzi) un kārtīgi sakrata.
3. Pēc tam pielej mazliet - līdz glāzes malām - sodas ūdeni. Tad uzber vēl mazliet ledus, uz glāzes malas uzsprauž laima šķēlīti, kokteiļķirsīti un piparmētru zariņu.
4. Pasniedz ar kokteiļsalmu un irbuli, ar ko regulē ledus kušanas ātrumu.
5. *Kokteiļa sastāvdaļu daudzums ir bārmeņa noslēpums!
Uz augšu