Soļanka ar liellopa gaļu

Soļanka ar liellopa gaļu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 500 g liellopu gaļas ar kauliņu
  • 4 -6 krāsainas paprikas
  • 4 lielie sīpoli var šalotes sīpolus
  • 150 g piena desas
  • 4 lielus marinētus gurķus
  • 500 g asās tomātu mērces (mednieku)
  • 1 bundžiņa melnās olīvas bez kauliņiem
  • Krējums skābais
  • Citrons
  • Lauru lapas

Pagatavošana

120 min.
  1. Vajag lielu katlu 4-5 l
  2. Vispirms nomazgā liellopu gaļu un sagriež sīkākos gabaliņos.
  3. Katlā ielej 3 litri ūdens un liek vārīties gaļu ar visu kauliņu.Pieliek lauru lapas un nedaudz sāli.
  4. Noņem putas. Vāra uz vidēja uguns.
  5. Pa to laiku, ņem paprikas pārgriež uz pusēm izņem sēklas un sagriež kubiciņos.
  6. Sīpolus notīra un sagriež kubiņos.
  7. Desu sagriež kubiciņos.
  8. Marinētos gurķus sagriež kubiciņos.
  9. Kad gaļa ir gatava, izņem no buljona un liek atdzist. Buljons turpina vārīties. Buljona katlā jābūt aptuveni pusei no katla, ja nav pielej vārītu ūdeni.
  10. Buljonā liek sagriezto desu,marinētos gurķus un olīvas ar visu sulu.
  11. Ņem dziļo pannu ielej nedaudz eļļas un liek apcepties vispirms sīpolus, pēc 5 min. papriku. Cep 10-15 min visam jābūt nedaudz mīkstam un apceptam.
  12. Liellopu gaļu sagriež sīkākos gabaliņos un pieliek pie paprikas un sīpoliem apcepties.
  13. Ņem aso mednieku mērci un visu uzlej uz gaļas un sīpoliem un paprikas, maisa un silda 6 minūtes. Tad to visu tieši no pannas pievieno buljonam.
  14. Vēl pavāra 10 minūtes un zupa gatava.
  15. Zupai jāpastāv 10-15 minūtes, tad var likt šķīvjos pievienot skābo krējumu un daļiņās sadalītu citrona šķēlīti.

    Labu apetīti!
    Zupai jāpastāv 10-15 minūtes, tad var likt šķīvjos pievienot...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Heino Jankovskis 12. aprīlis 15:34
Ko te cepaties? Pirmkārt gurķi tikai skābēti ar visu "rosoliņu". Tāpat melnās olīves ar visu kauliņu un sālījumu. 4 veidu gaļa: cūka, liellops, nieres, vēlamas liellopu(tiek novārītas 4-5 reizes), žāvēta gaļa. Uz 60 litriem apmēram 60 litriem kopējais gaļas daudzums apmēram 14kg. Sīploli un burkāni, katrs pa 5kg tiek apcepti pannā, beigās pievienojot tomātu pastu(apcept, bet nesadedzināt), adžiku. Galvenais ēst gatavošanā ir nepielikt par daudz sāli... Protams par melnajiem un smaržīgiem pipariem, kā arī lauru lapas pašsaprotamas. Ķiploku granulas, jo labus ķiplokus var ēst tāpat! Vēlams uz uguns, čuguna katlā...
Rita 2016. gada 7. jūlijs 19:09
Vai varētu padalīties zināšanās? Kā ar tām nierēm jārīkojas? Jāmērcē? KAS no tā vidus jāizgriež? Vai jānovāra atsevišķi vai reizē ar kaut ko liek zupā?
ha 2016. gada 7. jūlijs 08:50
taa naa soljanka. divas absoluuti obligaatas sastaavdaljas lai zupu vareetu saukt par soljanku ir nieres un saaliiti gurkji. te nav nevienas no taam.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas