Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lazanja aņkas gaumē

2008. gada 8. maijs
Foto: ANITA UMBRAŠKO
Pagatavošana
45 min
1. sakarsē pannu, ielej olīveļļu un liek cepties malto gaļu apmēram 10min.
2. pievieno sakapātus sīpolus un ķiplokus un cep 5min.
3. pievieno sāli, piparus un baziliku un cep apm.5min.
4. pievieno sakapātus tomātus un arī cep 5min.kad viss jau ir gatavs, pievieno tomātu mērci un mazliet pacep. slēdz plīti ārā.
5. Siera mērces pagatavošana:
6. katlā pacepina miltus, pievieno pienu un maisa, kad piens uzvārījies, pievieno sarīvētu sieru. Iegūst viendabūgu masu.
7. Lazanjas plākšņu sagatavošana: uzvāra katlā ūdeni, pievieno sāli un pa vienai izvāra un liek cepjamajā pannā.
8. Cepjamajā pannā kārto pa kārtām. sākumā lazanja plāksnes, malto gaļu un pārlej ar siera mērci, tad atkal plāksnes, malto gaļu un siera mērci. nobeidz ar siera mērci un nokaisa ar sarīvētu sieru. liek cepeškrāsnī uz 10-15min 200 grādos.
9. Labu apetīti
Uz augšu