Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Cepta maizīte ar lasi un olu

Cepta maizīte ar lasi un olu

FOTO: Daina Lapi

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 kārtainās mīklas kvadrātiņi
  • 200 g laša filejas (4 gab. pa 50 g)
  • Sauja spinātlapu
  • 150 g «Spilvas» brokastu majonēzes
  • 1 tomāts
  • 1 gurķis
  • 4 nelielas siera šķēlītes
  • 5 olas
  • Sāls
  • Pipari
  • Puscitrona sula
  • 1 ēdamkarote etiķa
  • Zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Spinātus blanšē sālsūdenī, notecina. Mīklas kvadrātus liek viegli ietaukotā pannā, pārziež ar sakultu olu. Katram kvadrātiņam virsū liek daļu spinātlapu, virs tām – laša gabaliņus, pārslacītus ar citrona sulu. Pārliek ar tomāta šķēlēm, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārklāj ar siera šķēlēm, liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep apmēram 15 minūtes, līdz mīkla ir uzpūtusies un zeltaina.
  2. Olas vāra bez čaumalas. Dara tā: 1 litru ūdeni uzvāra, pievieno nedaudz sāli un ēdamkaroti etiķa. Ūdenī ar karoti iegriež it kā nelielu atvariņu, tajā ielaiž pāršķeltu olu, vāra apmēram 2 minūtes, pieskatot, lai ūdens neburbuļo. Ar putu karoti olu izņem, tāpat dara ar pārējām 3 olām. Izceptās maizītes ar lasi pārlej ar majonēzi, virsū klāj plānas gurķa šķēlītes, virs tām – vārītas olas. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Grezno ar zaļumiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu vai ābolu plātsmaize

Rabarberu vai ābolu plātsmaize

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas