Sākums > Receptes > Uzkodas

Cepta maizīte ar lasi un olu

2008. gada 7. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
15 min
1. Spinātus blanšē sālsūdenī, notecina. Mīklas kvadrātus liek viegli ietaukotā pannā, pārziež ar sakultu olu. Katram kvadrātiņam virsū liek daļu spinātlapu, virs tām – laša gabaliņus, pārslacītus ar citrona sulu. Pārliek ar tomāta šķēlēm, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārklāj ar siera šķēlēm, liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep apmēram 15 minūtes, līdz mīkla ir uzpūtusies un zeltaina.
2. Olas vāra bez čaumalas. Dara tā: 1 litru ūdeni uzvāra, pievieno nedaudz sāli un ēdamkaroti etiķa. Ūdenī ar karoti iegriež it kā nelielu atvariņu, tajā ielaiž pāršķeltu olu, vāra apmēram 2 minūtes, pieskatot, lai ūdens neburbuļo. Ar putu karoti olu izņem, tāpat dara ar pārējām 3 olām. Izceptās maizītes ar lasi pārlej ar majonēzi, virsū klāj plānas gurķa šķēlītes, virs tām – vārītas olas. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Grezno ar zaļumiem.
Uz augšu