Spinātus blanšē sālsūdenī, notecina. Mīklas kvadrātus liek viegli ietaukotā pannā, pārziež ar sakultu olu. Katram kvadrātiņam virsū liek daļu spinātlapu, virs tām – laša gabaliņus, pārslacītus ar citrona sulu. Pārliek ar tomāta šķēlēm, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārklāj ar siera šķēlēm, liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep apmēram 15 minūtes, līdz mīkla ir uzpūtusies un zeltaina.
Olas vāra bez čaumalas. Dara tā: 1 litru ūdeni uzvāra, pievieno nedaudz sāli un ēdamkaroti etiķa. Ūdenī ar karoti iegriež it kā nelielu atvariņu, tajā ielaiž pāršķeltu olu, vāra apmēram 2 minūtes, pieskatot, lai ūdens neburbuļo. Ar putu karoti olu izņem, tāpat dara ar pārējām 3 olām. Izceptās maizītes ar lasi pārlej ar majonēzi, virsū klāj plānas gurķa šķēlītes, virs tām – vārītas olas. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Grezno ar zaļumiem.
Sastāvdaļas
4 kārtainās mīklas kvadrātiņi
200 g laša filejas (4 gab. pa 50 g)
Sauja spinātlapu
150 g «Spilvas» brokastu majonēzes
1 tomāts
1 gurķis
4 nelielas siera šķēlītes
5 olas
Sāls
Pipari
Puscitrona sula
1 ēdamkarote etiķa
Zaļumi
-->
Pagatavošana
15 min.15 min.
Spinātus blanšē sālsūdenī, notecina. Mīklas kvadrātus liek viegli ietaukotā pannā, pārziež ar sakultu olu. Katram kvadrātiņam virsū liek daļu spinātlapu, virs tām – laša gabaliņus, pārslacītus ar citrona sulu. Pārliek ar tomāta šķēlēm, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārklāj ar siera šķēlēm, liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep apmēram 15 minūtes, līdz mīkla ir uzpūtusies un zeltaina.
Olas vāra bez čaumalas. Dara tā: 1 litru ūdeni uzvāra, pievieno nedaudz sāli un ēdamkaroti etiķa. Ūdenī ar karoti iegriež it kā nelielu atvariņu, tajā ielaiž pāršķeltu olu, vāra apmēram 2 minūtes, pieskatot, lai ūdens neburbuļo. Ar putu karoti olu izņem, tāpat dara ar pārējām 3 olām. Izceptās maizītes ar lasi pārlej ar majonēzi, virsū klāj plānas gurķa šķēlītes, virs tām – vārītas olas. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Grezno ar zaļumiem.
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
Kā uz mākoņa maliņas: gaisīgā bezē recepšu izlase
Gada vēsākajos mēnešos roka biežāk stiepjas pēc ēdiena: kāpēc tā?
Neatpaliec no tendencēm! Kas jauns kokteiļu pasaulē?
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri